Yunus
Editör
18 Haziran 2023 1596

Instagram Akış Yenilenmiyor Sorununun Çözümü

Instagram akış yenilenemedi hatası, mobil cihazlarında olabilecek sorunlardan birisidir. Nasıl düzeltilir merak ediyorsanız, şimdi çözümüne bakın!

Sosyal medya uygulamaları arasında Instagram, pek çok kullanıcının fotoğraf ve video paylaşabildikleri platformdur. Zaman zaman her uygulamada görüldüğü gibi Instagram akış yenilenmiyor sorunu yaşanabilmekte ve kullanıcıları zor duruma düşürebilmektedir. Bunun gibi hatalar meydana geldiğinde kullanıcı uygulamadan da soğuyabilmektedir.

İşte bu yüzden genel olarak yaşanan Instagram akış yenilemedi hatası alan kullanıcılara özel olarak bu sorunun nasıl çözüleceğiniz ele alacağız. Böylelikle kısa süre içinde akış yenilemedi hatasını çözebileceksiniz. 

Özellikle bahsedeceğimiz rehber, “Instagram yenilenmiyor son dakika” ve “Instagram keşfet akış yenilenmiyor” soruların da cevabı niteliğindedir.

O halde sizleri sabırsızlandırmadan bu hatayı nasıl çözersiniz, detaylara birlikte göz atalım!

Instagram Akış Yenilenemedi Hatası Nasıl Çözülür?

Akış yenilemedi hatası almanızın pek çok nedeni olabilmektedir. Başlamadan önce sorunun kaynaklarına inmeli ve olsa sebepler aranmalıdır. Araştırmalarımızın sonucu olarak genellikle kullanıcılar aşağıdaki sorunları yaşamaktadır:

  • Uygulama güncelleme hatası
  • Oturum açma sorunları
  • İnternet bağlantı hataları
  • Tarih ve saatin doğru olmaması
  • Ön bellek doluluğu
  • Genel cihaz arızası
  • Instagram sunucularındaki teknik arızalar

Uygulama Güncelleme Hatası 

Instagram akış yenilenmiyor hatası genellikle uygulama güncellenmediğinde meydana gelmektedir. Aşağıdaki adımları takip ederek Instagram uygulama güncelleme hatasını çözün:

  • İlk olarak Instagram uygulamasını Google Play Store veya App Store üzerinden yüklemiş olduğunuzdan emin olunuz.
  • İndirilen web mağazasına giriş yapın ve ‘Uygulamalar’ sayfasından Instagram’ı bulun.
  • Son olarak hemen yanında bulunan ‘Güncelle’ seçeneğine bir kez dokunun.
  • Böylelikle uygulamanız güncellenmiş olacaktır.

Oturum Açma Sorunları

Teknik hata, başka cihazda açık olan hesap, ele geçirilen bilgiler, askıya alınmış hesap veya birçok nedende ötürü akış yenilemedi hatası alabilirsiniz. Genel olarak oturum açma sorunları yaşıyorsanız, uygulamadan çıkış yapın ve tekrardan giriş yapın. Böylelikle kısa süre içinde oturum açma sorunlarınız giderilmiş olacaktır.

İnternet Bağlantı Sorunları

Internet bağlantı sorunları Instagram akış yenilenmiyor ve Instagram keşfet akış yenilemedi hatalarının ana sebeplerinden biridir. Uygulama, internet ile çalıştığı için bu hatayı almanız olasıdır. Eğer bu sorunu yaşıyorsanız, bağlanmış olduğunuz Wi-fi veya mobil (hücresel) internetinizin hızına bakın. 

Tarih ve Saatin Doğru Olmaması

Instagram uygulaması, izin verdiğiniz bilgiler dahilinde verileriniz kaydeden ve işleyen platformlarda birisidir. Tarih ve saat doğru olmadığından ötürü oturum açmada sorun veya akış yenilenmiyor hatası almanız muhtemeldir. Bu yüzden cihaz ayarlarından mutlaka tarih ve saat ayarlarınızı güncelleyin (Genellikle her cihazda otomatiktir).

Instagram Ön Bellek Sorunu

Uygulamayı açtığınızdan itibaren cihazınız çerezler, üçüncü taraf verileri veya reklam bilgilerini cihazınıza işlemektedir. Zaman geçtikçe de ön bellek doluluğuna sebebiyet vermektedir. Ön bellek temizliği yaparak Instagram akış yenilenmiyor hatasını çözebilirsiniz.

Aşağıdaki adımları takip ederek mobil (Android veya iPhone) üzerinden kolayca ön bellek temizleme işlemini yapabilirsiniz:

  • Öncelikle cihazınızın ‘Ayarlar’ kısmına giriş yapın.
  • Aynı ekrandan ‘Uygulamalar ve bildirimler’ kısmına dokunun.
  • Uygulamalar içinden ‘Instagram’ uygulamasına bir kez dokunun.
  • ‘Uygulama bilgileri’ ekranında ‘Depolama’ seçeneğine bir kez dokunun.
  • Depolama sayfasından ‘Önbelleği Temizle’ bölümüne bir kez dokunarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Genel Cihaz Arızası

Yukarıdaki durumlar işe yaramıyorsa en iyi çözüm, cihazınızı sıfırlamaktır. Verilerinizi bir yere kaydettikten sonra cihazınızı fabrika ayarlarına döndürerek Instagram uygulamasını tekrardan açabilirsiniz. Ancak cihaz sıfırlamadan önce uygulamadan çıkış yapıp girme, uygulamayı silip tekrar yükleme gibi adımları gerçekleştirmeden yapmayın.

Instagram Sunucularındaki Teknik Arızalar

Sizden bağımsız olarak herkesçe yaşanan sorun meydana geldiyse, bu durumda beklemek en iyi durum olacaktır. Ya da internet tarayıcınızı kullanarak ‘Înstagram akış yenilenmiyor son dakika’ yazmak, gelişmeleri takip etmek için faydalı olabilir. Fakat en mantıklı çözüm, uygulama üzerinden gelen bildirimleri takip etmektir. 

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
Popigram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
POPiGRAM

Instagram Akış Yenilenmiyor Son Dakika

Instagram akış yenilenemedi sorunu genellikle sistemsel, internet ve telefon kaynaklı problemlerden kaynaklanır. Bununla birlikte bazı durumlarda arama motoru verileri de buna sebep olabilmektedir. 

Instagram’da akış yenilenmiyor hatası alıyorsanız, bunun en sık karşılaşılan nedeni internet bağlantısıdır. Bağlantınızda sorun varsa, internet anlık kesilmelere sebep olmuşsa ya da sinyali düşükse, akış yenilenmeyecektir. Bunun için internet sağlayıcınızla görüşerek, durumu bildirmeniz mümkündür.

Instagram’ın çökmesi durumunda da akış yenilenmeme sorunu olabilmektedir. Ağ hatası, akış yenileyememe, uygulamadan atma gibi sorunlar yaşanabilmektedir.

Instagram akış yenilenmiyor son dakika olarak; “Instagram’a gece saatlerinde bir süre giriş yapılamadı. Milyonlarca kullanıcısı bulunan Instagram’da akış yenilenemedi.” gibi bilgiler yer almaktadır. 

Instagram Keşfet Akış Yenilenmiyor 

Instagram’da Keşfet akışı yenilenmezse, hatayı çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • İnternet bağlantınızı kontrol edin ve gerekiyorsa yeniden başlatın.
  • Instagram uygulamasını yeniden başlatın.
  • Instagram uygulamasını güncelleyin veya yeniden yükleyin.
  • Telefonunuzu veya tabletinizi yeniden başlatın.
  • Kullanıcı hesabınızda teknik bir hata olup olmadığını kontrol edin ve gerektiğinde Instagram Destek ekibiyle iletişime geçin.n.
Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu