Editör
03 Eylül 2024 3847

Gözlerinizi Kapatmadan İzleyeceğiniz Korku Filmleri

Gözlerinizi Kapatmadan İzleyeceğiniz Korku Filmleri

Film izlerken insanların beklentileri çeşitlilik gösterir. Kimi insanlar kahkahalar atmak isterken, kimileri ise merak duygusunun tetiklenmesini ister. Bazı zevkler ise diğerlerinin aksine kişinin kanını donduracak seviyede olabilir. Korku gerilim filmleri bu alanın en önemli temsilcilerinden biridir. Doğaüstü olayları sıkça ele almayı seven bu tarz filmlerde izleyeceğiniz sahneler rüyalarınıza girebilir hatta size yalnız kaldığınızda çevreyi kontrol etme gibi alışkanlıklar kazandırabilir. 

Bu tarz filmleri izlerken kötü etkilenen insanlar kadar zevkle izleyen insanlar da oldukça fazladır. Hem hikâyesiyle hem de ani korku sahneleriyle izlerken kendinizi alamayacağınız filmlerle ilgili siz değerli korku filmi izleyicileri için bir liste hazırladık. Ama uyarmamız gerekiyor, listemizdeki filmler sizi gerçekten korkutmayı başaracaktır. En iyi korku filmleri için hem Türk yapımı, hem de yabancı filmlerin bulunduğu listeye gelin beraber göz atalım. 
 

Türk Korku Filmleri

Korku sektöründe dini inançlarımızı konu alan, bizleri en çok korkutan filmler Türk korku filmleri oluyor. Yabancı içeriklerde çoğunlukla ruh kavramı işlenirken ülkemizde yayınlanan filmlerde beşinci boyut varlıklarından cinler daha çok tercih ediliyor. Gelin listemize ilk sıradan bakmaya başlayalım.

Dabbe 4 – Cin Çarpması

Türk korku filmleri serimize Hasan Karacadağ’ın hikâyesiyle tüyler ürperten yapımlarından biriyle başlıyoruz. Gerçek bir olaydan esinlenen bu yapım, ücra bir köyde evlilik hazırlığında olan Kübra’nın cinler tarafından saldırıya uğramasını konu alır. Kübra’nın arkadaşı olan ünlü psikiyatrist Ebru, köyde yaşanan olayları ve Kübra’nın durumunu incelemek ve çözüme kavuşturmak adına köye çağırılır. Kübra köye giderken halk tarafından tanınan büyük bir hoca olan Faruk Akat hocayı yanında götürür. Amacı Kübra’nın problemini bilimsel yollarla çözerek Faruk hoca ve benzeri kişilerin sahtekâr olduğunu kanıtlamaktır. Ancak Kıbledere köyünün hikâyesi Ebrunun geçmişiyle de bağlantılıdır. Kıbledere köyünün laneti herkesi pençesi altına alır. 


 

Siccin 3 – Cürmü Aşk

Siccin serisinin önemli bir parçası olan bu korku filmi, insani boyutları aşan bir aşkı anlatır. Orhan’la Sedat iki yakın arkadaştır. Sedat’ın kız kardeşi Kader’le de Orhan evlidir. Sedat ve kardeşi bir araba kazası geçirdikten sonra filmdeki tüm karakterlerin hayatı bir anda tersine döner. Orhan, Kader’i kaybetmemek için cinlerle anlaşma yapar. Büyü illetine bulaşan Orhan, hem kendi hayatını hem de sevdiklerini riske atacaktır. 


Semum 

Listemize 2008 yılında yapılan Semum filmi ile devam ediyoruz. Ülkemizde Korku gerilim filmleri denilince akla gelen ilk yapımlardan biri olan bu Semum, korkuyu derinden hissedeceğiniz köklü yapımlardan biridir. Genç çiftimizin hikâyenin merkezinde olduğu film, çiftin yeni bir ev almasıyla başlar. Yeni aldıkları eve taşındıktan sonra Canan garip davranışlar sergilemeye başlar. Bir süre sonra anlaşılır ki Canan Semum isminde bir varlığın yönetimi altındadır. Çiftin hayatı ilerleyen vakitlerde tamamen altüst olacaktır. 


 

Dabbe 5 – Zehr-i Cin

Hasan Karacadağ’dan bir efsane daha. Bitlisli Belkıs adıyla ün salan gerçek hikâyeyi duymuşsunuzdur. Filmin hikayesi bu olaydan esinlenilerek yazılmıştır. Korku Filmleri denince akla gelen yapımlardan olan Dabbe serisinin 5. filminde, ana karakterimiz Dilek mutlu evliliği olan sıradan biridir. Ancak bu durum yakın zamanda değişecektir. Dilek önce kötü rüyalar görmeye, daha sonra şiddet davranışları sergilemeye başlar. 


 

En sonunda Dilek ve eşi Ömer Bitlisli Belkıs’tan yardım ister. Belkıs, çiftle geçirdiği vaktin sonunda şoka uğrar. Çünkü Dilek’e musallat olan cin, cinler aleminin en kindar kabilesindendir. Belkıs ile beraber çözüm yolları arayan çiftimiz gizemin hem çok yakın hem de çok uzakta olduğunu anlayacaktır. 


 

Musallat 2 – Lanet

Zengin bir aileden gelen ana karakterimiz Elif, kötü rüyalar ve gaipten seslerle başı dertte biridir. Elif, bu olayları araştırırken geçmişiyle ilgili çokça şey öğrenecek, aynı zamanda hayatının altüst olmasına sebep olan büyüyü de fark edecektir. Gerçek bir hikâyeden esinlenilerek çekilen yapım Korku gerilim filmleri kategorisinde bilinen yapımlardan biridir. Hem hikâyesiyle hem de korku sahneleriyle sizi etkileyecek olan film, ana karakterimiz Elif’in bu yoldaki yaşadığı hikayeleri izleyicilerine anlatıyor. 


 

Dabbe 3 – Bir Cin Vakası

Ana karakterlerimiz Ceyda, eşi Sinan ve kızları Burcu mutlu bir hayat sürmektedir. Ankara’da geçen hikâyede aileye bir cin musallat olur. Yaşanan sorunları bilimsel yoldan açıklamaya da çalışan ailemiz, önce GATA Tıp Fakültesine gider. Eve kamera sistemi yerleştiren yetkililer gözlerine inanamaz. Bu noktadan sonra durum ciddiye alınır ve cinni varlıklarla ailenin amansız mücadelesi başlar. 


 

Siccin 5

12’li yaşlarında farklı görünüşüyle dikkat çeken Hale, davranışsal olarak da tuhaf bir çocuktur. Annesi, halası ve babaannesiyle yaşayan Hale, bir gün korkunç bir rüyada, kendisi doğmadan kaybolan babasını görür. Bu rüyadan sonra hem Hale’nin hem de tüm ev halkının hayatı değişecektir. Benzer paranormal olaylara rastlamaya başlayan aile üyeleri, geçmişteki karanlık sırlarla yüzleşmeye başlayacaktır. Alper Mestçi’nin yönetmenliğini yaptığı Siccin serisinin en korkutucu filmlerinden olan serinin beşinci yapımı çok fazla ani korku sahneleri içermektedir. 


 

3 Harfliler Adak

Senarist ve yönetmen Alper Mestçi’nin korku gerilim filmleri kategorisindeki bir diğer serisi 3 harfliler, adını sıkça duyuran yapımlardandır. Salih ve Metin iki yakın arkadaştır. Av için ormana gittikleri sırada bir kaza sonucu Salih ciddi şekilde yaralanır ve hayatının geri kalanını beyninde mermi kalıntıları ile yaşamak zorundadır. Metin ise Salih’e bu dönemde yardım etmeyip, üstüne Salih’in kız arkadaşı ile nişanlanır. Metin’in eski sevgilisi Arzu ise yaşanan olaylarla ilgili konuşmak için Metin ve annesini ziyarete gider. Ancak Metin’in annesi Türkan’ın beklenmedik planlarının kurbanı olur. 


 

Ammar Cin Tarikatı

Hafta sonu keyifli bir tatil için yola çıkan bir arkadaş grubu, tatil sırasında beklenmedik olaylarla karşılaşır. İstenmeyen bir arkadaş gruba dahil olur. Bu sırada gittikleri dağ evi, aslında adeta bir labirent görevi görmektedir. Karakterlerimiz bu orman içerisinde ne kadar ilerlemeye çalışsa da kabustan dışarıya çıkamazlar. Klasik Türk korku filmleri kültürünün aksine cinlerin fiziksel bir görünüşe büründüğü bu film harika gişe rakamları elde eden filmlerden biridir. 


 

3 Harfliler Beddua

Türk Korku Filmleri arasında listemizdeki son film, aslında en iyi kullanıcı oyu alan filmlerden biridir. Korku gerilim filmleri konusunda ne kadar IMBD puanını önemsemiyor olsak da 8,5 IMBD puanıyla bu alanda en başarılı olan yapım olarak seçilmiştir. Bursa’da yaşanmış gerçek bir hikayeyi konu alan filmimizde uzun yıllardır yakın arkadaş olan 4 genç kızın, şaman bir kadınla tanıştıktan sonra hayatlarının cehenneme dönmesi anlatılıyor. Kim tarafından edildiği bilinmeyen beddua, dört arkadaşın sonunu getirecektir. 


 

Listemize girebilen Türk korku filmleri bu şekildeydi. Elbette bu içerikler inançlarımızı  işleyen konuları bize sunduğu için daha çekici bir seyir zevki sunuyor. Bunun yanında oldukça korkutucu olabilecek yabancı korku gerilim filmleri de bulunuyor. Gelin şimdi en iyi korku filmleri listemizin ikinci kısmına göz atalım.


 

Yabancı Korku Filmleri


 

Ruhlar Bölgesi - Son Anahtar ( İnsidious - Last Key)

Telepati ve paranormal olaylarla yakından ilgilenen parapsikolog Dr. Elise Rainier, zorlu bir işe girişir. Bu alanda oldukça bilgili ve tecrübeli olmasına rağmen bu kez zorlanacak olmasının sebebi, Elise’nin kendi çocukluğundaki gizemlere inecek olmasıdır. Ani sahneleri sıklıkla görüp, hikâyenin gerilimini sıkça hissedeceğiniz film, Ruhlar bölgesi serisinin en korkutucu filmlerinden biridir. 

 

İlk Siparişine Özel %15 İndirim!
Popigram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %15 indirim bizden!
POPiGRAM

Paranormal Aktivite ( Paranormal Activity)

Birçok kişinin ismini duymuş olabileceği köklü bir yapım olan Paranormal Aktivite, korku gerilim filmleri kategorisinin üst sıralarında bulunur. Sıradan bir çift olan Micah ve Katie, San Diego’nun uzak ve sessiz bir tarafına taşınırlar. Ancak Katie’i çocukluğundan beri takip eden beşinci boyuttan bir varlık vardır. Bu problemi çözmek için Micah, yatak odasına kamera yerleştirir. Yaşanan olaylar çiftin hayatını olumsuzluk serüvenine taşıyacaktır. 

 

Ritüel (Midsommar) 

Ana karakterlerimiz olan çift, üniversiteden arkadaşlarıyla birlikte Midsommar festivali için İsveç’in ücra bir köyüne tatil için giderler. Bu sırada bu köyün pagan liderleri, 90 yılda bir gerçekleştirilen bir ayinin kurbanı olarak bu genç arkadaşları seçerler. Ekibin hayatta kalma çabalarını izleyeceğimiz film, izleyenleri hikâyesiyle oldukça etkileyecek. 


 

Scream ( Çığlık )

Korku filmleri severlerin yakından tanıyacağı bir filmle listemize devam ediyoruz. Lise öğrencisi Casey tuhaf bir telefon konuşması alır ve bu konuşmadan sonra Casey ölü olarak bulunur. Bunun üzerine şehirdeki bir grup genç, maskeli katilden kendilerini korumak için türlü yollara başvurur. Korku gerilim filmleri arasında başyapıt olarak gösterilen Çığlık, seri katil filmlerine ilgisi olanların kesinlikle bakması gereken filmlerden biridir.

 


 

O ( IT )

Yabancı korku filmleri listemizdeki beşinci filmimiz hasılat rekoru kıran bir yapım olarak bilinmekte. Stephen King’in Aynı adlı romanından uyarlanan yapımda O isimli bir varlık, kasabadaki çocukları mazgallardan çıkarak teker teker avlar. Pennywise ismini verdikleri bu yaratıktan kaçmayı başaran 7 çocuk, artık O’nun lanetini üzerine almıştır. Kasabada, uzun yıllarda bir gelip, çocukları avlayıp tekrar kaybolan bu yaratığın efsaneleri dolaşırken ana karakterlerimiz çocukluk problemlerinin yanında artık bir hayatta kalma mücadelesine girecektir. 




 

Yabancı korku filmleri listemizin de sonuna geldik. Ancak durun! Listemiz bu kadar kısa değil. Hepimiz film izleyecek bir yer arıyoruz. Ve bazen ilgimizi çeken filmi hiçbir yerde bulamıyoruz. Bundan dolayı sizlere en çok tercih edilen film ve dizi platformlarından olan Netflix’ten izleyebileceğiniz bazı korku filmlerini de listeledik. Hadi gelin Netflix Korku Filmleri listesini de sizinle beraber inceleyelim. 


 

Netflix Korku Filmleri


 

Korku Seansı ( The Conjuring) 

Netflix’ten izleyebileceğiniz korku gerilim filmleri serisine Korku Seansı isimli gerçek bir olaydan esinlenilen filmle devam ediyoruz. Yine korku filmleri alanında popüler olan bu yapım ana karakterlerimizin kötü bir varlık tarafından rahatsız edilen bir ailenin evini ziyaret etmesi ile başlıyor. Bu olaylarla yakından ilgilenen Ed ve Lorraine, hayatlarında araştırdıkları en korkunç olayla baş başa kalıyor. 


 

Nefesini Tut ( Don’t Breathe ) 

Netflix üzerinden izleyebileceğiniz korku gerilim filmleri arasında sıkça önerilen filmlerden biriyle devam ediyoruz. Kardeşiyle birlikte zor şartlarda büyüyen Rocky, hem kız kardeşini hem de kendi hayatını kasabadan kurtarabilmek için erkek arkadaşı ve yakın arkadaşı ile gözleri görmeyen bir adamın evini soymaya kalkar. Ancak eve girdikten sonra asla çıkamayacaklarını anlamaları uzun sürmez. Oldukça zengin olan bu yaşlı adam aslında bir seri katildir. Yeni kurbanları ise bu kez ayağına kadar gelmiştir. 


 

Sessiz Bir Yer ( A Quiet Place ) 

Netflix korku filmleri listemizin son filmi olan Sessiz Bir Yer filminin hikayesi, tüm dünyada insanları öldüren kaynağı bilinmeyen bir güç insanlığın kökünü kazıma çabasına girmesiyle başlar. Bu güç insanların seslerini algılayıp buna göre öldürmektedir. Hayatta kalan son insanlar ise ses çıkarmadan hayatta kalmaya çalışır. 



 

En iyi korku filmleri listemizin sonuna geldik. Bu filmlerin bazıları insanları çok fazla etkileyen vahşet içeren sahneler içerebilir. Eğer korku filmlerine ilgi duyuyorsanız listemizdeki filmlerin sizi ekran başına kitleyeceğini söyleyebiliriz. Popigram ailesi olarak farklı listelerde görüşmek üzere. 


 

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu