Yunus
Editör
26 Kasım 2023 4145

Spotify Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Spotify hesap silme nasıl yapılacağını merak ediyorsanız, hem Spotify Free hem de Spotify Premium hesaplar için silme adımlarını şimdi öğrenin!

Müzik dinlemenin dijital çağdaki en öncü yollarından biri olan Spotify, kullanıcılarına geniş bir müzik arşivi sunmanın yanı sıra özel listeler oluşturma ve sanatçıları keşfetme imkanı tanır. Ancak bazen, kişisel tercihlere ve ihtiyaçlara bağlı olarak Spotify hesap silme kararı almak kaçınılmaz hale gelebilmektedir.

Spotify hesabınızı silme süreci, hesabınızdaki tüm verilerin kalıcı olarak silinmesini içerir ve bu adımları atarken dikkatli olmak önemlidir.

Spotify hesap silme işlemine başlamadan önce, hesabınızı silmenin sonuçları hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. O yüzden adım adım rehberimizle Spotify hesap silme sürecini ele alacak ve bu kararı verirken dikkate almanız gereken faktörleri açıklayacağız. 

Hesabınızı kalıcı olarak silmeden Spotify üzerindeki müzik, çalma listeleri ve diğer kişisel ayarlarınızı yedeklemek de önemli bir adımdır. Spotify hesap silme işlemi için bilmeniz gereken temel noktalar bulunmaktadır.

O halde sizleri daha fazla sabırsızlandırmadan Spotify hesap silme hakkında tüm detaylara birlikte göz atalım!

Spotify Hesap Silme Nedir?

Spotify Hesap Silme Nedir

Spotify hesap silme, kullanıcıların Spotify müzik platformundaki hesaplarını kalıcı olarak kapatma işlemidir. Bu işlemi gerçekleştiren bir kullanıcı, hesabındaki tüm verileri (çalma listeleri, favori şarkılar, takip edilen sanatçılar vb.) kaybeder ve bu bilgiler geri alınamaz bir şekilde silinir.

O yüzden Spotify hesabınızı silmeden önce verilerinizi bir yerde saklamak önemli olacaktır. Veriler indirildikten sonra güvenle silme işlemine geçiş yapabilirsiniz.

Hesabınızı silme kararı verdiğinizde Premium veya Free hesap için iki ayrı süreç işlenmektedir. Bunlardan her biri hesap silme süreçlerini kapsamaktadır.

Aynı zamanda Spotify hesapları iki şekilde kapatılmaktadır; isteğe özel durumlar veya hesabınızın ele geçirildiği durumlarla olmaktadır. Her iki durum için de izleyeceğiniz adımlar bulunmaktadır.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
Popigram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
POPiGRAM

Spotify Hesap Silme Premium ve Free

Spotify Hesap Silme Premium ve Free

Öncesinde Spotify hesap silme işlemleri, sadece tek bir bağlantıdan olabiliyordu. 2024 tarihi itibariyle silmek için farklı yolları denemeniz gereklidir.

Spotify Premium ve Spotify Free için hesap silme işlemlerinin ayrı olması gibi özetleyebiliriz. Hesap silme süreçler benzer olsa da Premium’da var olan aboneliğinizden çıkmanız istenmektedir.

Premium abonelikten çıkılarak veya varsa verileriniz indirilerek, hesap silme işlemine geçiş yapabilirsiniz. Free hesaplar için ise Spotify hesap silme linki yeterli olacaktır.

Spotify Hesap Silme Adımları

Spotify Hesap Silme Adımları

Aşağıdaki adımları takip ederek kolayca Spotify hesabınızı silebilirsiniz:

  • Öncelikle Spotify hesabınıza girmeniz gerekecektir, o yüzden bu bağlantı üzerinden veya mobil uygulaması üzerinden giriş ekranına ulaşın.
  • Kullanıcı adı ve parolanızı yazarak Spotify hesabınıza giriş yapınız.
  • Sonrasında Free (Ücretsiz) hesabınız bulunuyorsa Spotify hesap silme linkinden veya Premium hesabınız bulunuyorsa bu link üzerinden hesap kapatma sayfasına ulaşın.
  • Çıkan sayfada ‘Hesabının kapatılması ve verilerinin silinmesi’ adı ile başlık görünecektir.
  • Hemen altında yer alan ‘Hesabımı kapat ve verilerimi sil’ butonuna bir kez tıklayınız.
  • Butona basmanızın ardından ‘Bize mesaj gönderin’ kısmı görünür olacaktır.
  • Çıkan seçeneklerden ‘Hesabımı Kapat’ yazısına bir kez tıklayınız.
  • ‘Hesabımı kapat ve verilerimi sil’ alanına tıkladıktan sonra gelecek talimatları izleyiniz.
  • Böylelikle Spotify hesap silme işlemi sorunsuz bir şekilde tamamlanacaktır.

Spotify Sanatçı hesabın mı var? Hemen Spotify Aylık Dinleyici Satın Al!

Silinen Spotify Hesabı Yeniden Nasıl Açılır?

Spotify hesap kapatma işlemi tamamlandığında, platform sizlere e-posta göndermektedir. Bu e-posta üzerinden gerekli adımlar yapıldığında yeniden açmak mümkündür. Ancak dikkat etmeniz gereken gün ile ilgili bazı hususlar olacaktır.

Hesabınızı silmenizin ardından 7 gün geçirmemeyi dikkat edin. Çünkü Spotify hesap silme tamamlandığında, hesabınızı yeniden açmak için 7 güne ihtiyacınız olacaktır.

7 gün geçtiğinde silinen Spotify hesabını yeniden açmak mümkün değildir. 

Spotify hesap silme süreci aşağıdaki gibi tamamlanır:

  • Hesap silme isteği gönderilir ve e-posta adresinize silindiğine dair mail alırsınız.
  • Mail doğrulama linki 7 gün için geçerlidir.
  • 7 gün geçmeden aynı link üzerinden hesabınızı geri açabilirsiniz.
  • 7 gün ile 14 gün arasında silme işlemi kalıcı hale gelir.
  • 14 gün tamamlanmasının ardından aynı e-posta adresinizle hesap açabilirsiniz.
  • Unutulmaması gerekir ki; 14 gün sonra açılan aynı e-posta adresiyle ilişkili tüm veriler silinmiş olacaktır.

Hesabını 14 gün sonra yeniden açtıysan şimdi Spotify Takipçi Satın Al!

Spotify Hesap Silme - Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Spotify Hesap Silinir Mi?

Evet, Spotify hesabı silinmektedir. Spotify Free hesaplar ve Spotify Premium hesaplar için ayrı bağlantı üzerinden gerçekleşmektedir. Ancak silme işlemleri temelde aynıdır.

Spotify Hesap Kaç Günde Silinir?

Spotify hesabınız aynı gün içinde kapatılmaktadır. Kalıcı silme işlemi 7 gün ila 14 gün arasında olmaktadır. İlk 7 gün; hesabınızı geri almak için belirlenen süreyi vermektedir. 14 günün ardından da aynı e-posta ile hesap açabilirsiniz.

Spotify Hesabı Neden Kapatılır?

Spotiy hesap kapatma temelde 3 şekilde gerçekleşir; İsteğe bağlı kapatma, spam veya dolandırıcılık nedenleriyle kapatılma ve hesabın başkası tarafından ele geçirildiğinde kapatılmasıdır. Her 3 durum içinde izlenmesi gerekli farklı adımlar bulunur.

Spotify Hesabı Kapatınca Ne Olur?

Spotify hesabı kapatılınca ilk 7 gün hariç geri dönülemez şekilde silinir. Kaydettiğiniz müzikler, podcast, sesli kitap veya satın alınan tüm parçalar silinir. Hesabınızı takip eden kullanıcıları (takipçiler) kaybedilir.

Spotify Bir Ay Ödenmezse Ne Olur?

Spotify Premium hesabınız düzenli olarak ödeme almak ile çalışmaktadır. Bu yüzden bir ay ödeme alınmadığında aynı ay için 1 ila 2 gün arasında ödeme alınması için sizi zorlar. Başarısız olduğu durumlarda müşteri destek ekibi, e-posta veya benzeri kanallardan sizlere ulaşabilir veya Premium hesabınız iptal edilebilir.

Spotify Sanatçı Hesabı Nasıl Silinir?

Spotify sanatçı hesabının tamamen silinmesine dair bir yer bulunmamaktadır. Bu yüzden hesabınız silinmesi 3. Taraf ortaklardan veya çeşitli müzik şirketlerinden yüklenen parçaların profilinizden kaldırılmasıyla sonuçlanır. Müzikleriniz silinir, profiliniz arama sonuçlarında çıkmaz; ancak hesabınız kalıcı olarak silinmez.

Spotify Aynı Hesabı Kaç Kişi Kullanabilir?

Spotify paketleri üzerinden seçili planlarla aynı hesabı birden fazla kişi kullanabilmektedir. Bunun için Spotify Premium Duo planı tavsiye edilmektedir. Eğer farklı cihazlarda kullanılacaksa Spotify Premium veya Öğrenci paketlerini de deneyebilirsiniz.

Spotify Tamamen Ücretsiz Mi?

Hayır, Spotify hem ücretsiz hem de Premium planlara sahip, dünyanın en önde gelen müzik akış servislerinden biridir. Free plan ile 80 milyondan fazla şarkı, sesli kitap ve Podcast’lere erişebilir, mobil cihazlarda istediğiniz şarkıyı açabilirsiniz. Ancak ücretsiz hesapta şarkı indirme, müzik kalitesi, reklamsız dinleme gibi özellikler olmayacaktır.

Spotify Premium Ücreti Ne Kadar?

Spotify Premium ücreti, Kasım 2024 itibariyle aylık 39,99 TL’dir. Spotify Premium Öğrenci ücretli de benzer şekilde aylık 21,99 TL olarak fiyatlandırılmaktadır. Birden fazla hesabın kullanabildiğini Spotify Premium Duo ise aylık 54,99 TL’dir.

Spotify Hesap Silindiğinde Bildirim Gider Mi?

Spotify hesap silme işlemi, ilgili bağlantıdan başlayarak, destek merkezine göre ilerleyen süreçlerin parçasıdır. Bu yüzden yanlışlıkla silme veya hesap geri alma işlemlerinde 7 gün süre verilmektedir. Spotify hesabınız silindiğinde bildirim olarak tarafınıza e-posta atılmaktadır.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu